Nu stänger vi ute vintern!

Posted by on november 2, 2013 in Camping

Kylan börjar närma sig och det vankas stormvarning idag för sydväst Sverige med orkanvindar. Vi hoppas att ingen har oturen att vara ute och tälta i det här vädret eller kör med släp på broar då detta kan vara av stor fara. Läste om en kvinna i England som dog i en stuga som blev krossad av ett fallande träd, ruskigt. Som tur är ska det värsta vara över fram mot småtimmarna men det är nog bäst att hålla i hatten. Men detta ger oss samt också en måttstock för att se skillnaden i kvalité mellan våra gamla garagedörrar som nu ska bytas ut mot ett par helt färska från företaget Teckentrup. De har sina rötter i Tyskland med en lång historia inom branschen som gör att vi väljer att köpa från dem tillsammans med ett par andra aktörer inom campingscenen då vi fick ett bra grupperbjudande. Med dessa kan vi förhoppningsvis slippa slamrande dörrar i snålblåsten och få en säkrare förvaring av de redskap som inte används under höst och vinter.

Teckentrup FischgraetDe har en hel bredd av olika lösningar där man kan välja ytfinish som ser ut som puts,trä eller metall, allt efter tycke och smak och vi har än att bestämma vad som vi tycker ser bäst ut. Där är också en smidig installationsprocedur och man kan få portarna figursydda efter ens lokaler så att de passar perfekt. Till dem kommer också smidiga fästningsanordningar och ett system av skenor som sköter öppning och stängning istället för kedjedrift som kan vara ett oljigt och skramligt väsen.  I den nya serien CarTeck GSW 40 som vi ämnar installera finns det en riktigt bra värmeisolering på 40 mm som förhoppningsvis ska spara oss en del pengar på energiförluster vi gör genom att värma upp de stora lokalerna.  Om ni har egna funderingar på att byta ut garageportsdörrar eller liknande så kan vi rekommendera den här tillverkaren som går att finna på www.teckentrup.se.