Jämtland och Härjedalen

Posted by on september 3, 2013 in Nyheter

Thailändska paviljongen

I jämtlänska Utanede finns den största thailändska paviljongen i världen utanför Thailand. Tiotusen människor har redan besökt den.

Härjedalens fjällmuseum

Redan 1894 bildade handlaren Erik Fundin Sveriges äldsta lokala forminnesförening. Föreningens samlingar är enastående i både kvalitet och omfång.

Utställningarna har byggts så att alla åldrar ska ha nöje och utbyte av besöket. Här finns bland mycket annat en stuga pyntad till fest, Erik Fundin mitt bland sina skatter, inspiration att besöka några järnbruk i trakten, samernas kåta, folkmusik, mustig härjedalsk dialekt och en lekstuga där det är fullständigt fritt fram för alla barn. Fjällmusset har mycket att upptäcka, röra vid, öppna och överraskas av.

landscape