Scandinavian Race, världens äldsta cykellopp som hålls den 12-13 maj lockar både proffs och motionärer

Posted by on maj 10, 2012 in Nyheter

I år körs det i obruten följd för 104:e året i rad och har med sin långa historia stort ansende och kännedom bland världens cyklister och drar till sig såväl proffs som amatörer. En utveckling i programmet har gjorts och tillägg för i år är fyra lopp under samlingsnamnet Skandis Bike Weekend där elitcyklisterna tävlar jämsides med motionärerna. Skandisloppet – Cycling for All och Skandisstafetten är två nya tvälingsformer som kommer att hållas för första gången.

Scandinavian RaceLördag den 12 maj genomförs Skandisloppet för första gången. Ett motionslopp med två olika distanser, 160 respektive 50 kilometer. Med start -& målområde i anslutning till Uppsala slott och Botaniska trädgården mitt i centrala Uppsala. Båda banorna går söderut ut ur staden och ut i natursköna landskap intill Mälarens stränder. Loppen kommer att bjuda på en minnesvärd upplevelse för såväl cyklister som publik.

Söndag den 13 maj genomförs ännu ett premiärlopp, -Skandisstafetten. En stafett för företag, organisationer, föreningar eller kompisgäng. Varje lag består av 4 deltagare som alla ska köra ett varsitt varv på proffsens tuffa GP bana mitt i Uppsala.

Utöver cykellopp kommer hela helgen att bjuda på utställningar, uppvisningar och högklassig underhållning i anslutning till tävlingsområdet vid Uppsala slott.

Läs mer på www.skandisloppet.se

Destination Uppsala AB med ägare och partners utvecklar och marknadsför Uppsala som destination